воскресенье, 17 декабря 2017 г.

РОЗРОБКА ЗАХОДІВ З ЕКОЛОГІЇ ТА ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

http://www.ce-studbaza.ru/werk.php?id=8699

Повітряні лінії електропередач (ПЛ) створюють електромагнітні поля (ЕМП) так званої промислової частоти. Для нашої країни вона дорівнює 50 Гц. На промисловій частоті електричне і магнітне полючи можна вважати не зв язаними один з одним, розглядати їх окремо. Можна вважати, що електричне поле виникає при напрузі на струмоведучих частинах, а магнітне - при проходженні струму по цих частинах.
Електричне поле ПЛ можна розглядати в кожен даний момент як електростатичне поле, тобто застосовувати до нього закони електростатики. Це поле створюється принаймні між двома електродами (тілами), що несуть заряди різних знаків і на яких починаються і закінчуються силові лінії.
Поле електроустановок нерівномірне, тобто напруженість його змінюється уздовж силових ліній. Разом з тим воно звичайно несиметричне, оскільки виникає між електродами різної форми, наприклад між струмоведучою частиною і землею або металевою заземленою конструкцією.
Поле ПЛ можна вважати, крім того, плоськопаралельним, тобто форма його однакова в рівнобіжних площинах, називаних площинами поля. У даному випадку площини поля перпендикулярні осі лінії.

Больше Вы можете узнать тут: http://www.ce-studbaza.ru/

Комментариев нет: