понедельник, 22 января 2018 г.

Технологічний процес виготовлення деталі Зубчате колесо

http://www.ce-studbaza.ru/werk.php?id=9266

Серед галузей промисловості провідне місце займає машинобудування. Це визначається тим, що всі процеси в матеріальному виробництві, транспорті, будівництві та сільському господарстві пов язані з використанням машин різного призначення. Конструкції машин безперервно вдосконалюються згідно з вимогами виробництва та експлуатації, а також на основі провадження ефективних результатів науково-технічних досліджень, появи нових матеріалів і способів надання їм потрібних форм і властивостей.
Основним завданням у напрямку технології машинобудування є отримання деталей машин високої якості, які виготовляються при найменшій собівартості, мінімальній витраті матеріалів, раціональній організації праці.
Технологія виготовлення виробів є комплексним курсом, в якому розглядається теорія побудови та методи розрахунку технологічних процесів машинобудівного виробництва, що включають отримання заготовок, механічну обробку різанням і складання машин і їх елементів, а також вимоги до конструктивного оформлення.
Крім того, виконання цього курсового проекту розширює кругозір студентів в області технології, розвиває здатність до проведення критичної оцінки діючих процесів, а також прищеплює навички творчого вирішення технічних завдань.
Мета проектування технологічних процесів передбачає наступне: вибрати метод отримання заготовки, скласти план (маршрут) обробки заготовки із зазначенням прийнятих баз, розробити зміст технологічних операцій і переходів, визначити проміжні припуски та допуски на розміри заготовки по переходах, визначити необхідне обладнання, пристрої, різальні й вимірювальні інструменти, встановити режими різання та норми часу на операції.
Завдання курсового проекту:
закріпити і поглибити знання, отримані студентами у процесі навчання;
залучити студентів до самостійної роботи з фаховою літературою;
формувати навички пошуку необхідних джерел матеріалів;
набути студентами досвіду чітко, послідовно і грамотно письмово викладати теоретичні положення;
розвинути вміння аналізувати, узагальнювати і робити висновки.
Оформлення курсового проекту здійснюю відповідно до Державного стандарту України ДСТУ 3008-95 «Документація, звіти у сфері науки і техніки».