воскресенье, 17 декабря 2017 г.

РОЗРОБКА ЗАХОДІВ З ОХОРОНИ ПРАЦІ

http://www.ce-studbaza.ru/werk.php?id=8698

Організаційні заходи захисту. До роботи на установках ВЧ і НВЧ не допускаються особи молодше 18 років, а також з наступними захворюваннями: всі хвороби крові, органічні захворювання нервової системи прогресуючого характеру, хронічні захворювання очей, туберкульоз в активній формі, виражені ендокринні захворювання, функціональні розлади нервової системи. Щорічно (в окремих випадках — частіше) проводиться медичний огляд. Якщо виникає необхідність роботи в умовах опромінювання, що перевищує 10 мкВт/см2, робітникам надається додаткова відпустка і скорочується робочий день.
Густина потоку потужності випромінювання на робочих місцях визначається прямим і відображеним потоками. Значення відображеного потоку залежить від відстані між джерелом і поверхнями, що відображають, у зв язку з цим не рекомендується розміщувати поблизу джерел випромінювання поверхні, що відображають. При потужності до 30 кВт установка розміщується на площі не менше 25 м2, а вище 30 кВт — більше 40 м2.
Приміщення, де працюють високочастотні установки, обладнують загальнообмінною вентиляцією. Вентиляційні пристрої щоб уникнути високочастотного нагріву виконують з неметалу (азбоцементу, текстоліту, гетинаксу).
Технічні засоби захисту. В технічних засобах захисту від електромагнітних випромінювань використовують явища віддзеркалення і
поглинання енергії випромінювача, застосовуючи різні види екранів і поглиначів потужності. Завдяки високим коефіцієнтам поглинання і майже повній відсутності хвильового опору метали володіють високими відображуючою і поглинаючою здатністю і тому широко застосовуються для екранування.
Густина потоку потужності убуває по мірі розповсюдження в середовищі по експоненціальному закону. Величину, зворотну коефіцієнту загасання , де μ — магнітна провідність, γ — електрична провідність, умовно називають глибиною проникнення поля в поглинаюче середовище. Ця величина відповідає глибині, на якій полі ослабляється в e = 2,718 раз, тобто на 1 Нп.

Больше Вы можете узнать тут: http://www.ce-studbaza.ru/

Комментариев нет: