среда, 10 января 2018 г.

Проектування пристосування до заточувального верстата

http://www.ce-studbaza.ru/werk.php?id=9155

Проектування пристосування до заточувального верстата

Пристосування призначене для заточування фрез (рис. 3.5). Пристосування забезпечує поряд з рухом заточування переміщення заточувального різця уздовж лінії оброблюваних зубів. Для цього в пристосуванні є пристрій, що забезпечує установку заточувального інструмента в осьовій площині заточувоємої деталі. Рух заточування при цьому забезпечує механізм супорта верстата. Для забезпечення переміщення інструмента уздовж лінії оброблюваних зубів фрези інструмент за допомогою повзунка настроюється відповідним чином за допомогою вихідного вала, кінематично пов язаного з вихідним валом супорта верстата.

Необхідність поздовжнього переміщення забезпечується за допомогою гітари змінних коліс, у яких веденим валиком є вихідний вал даного пристосування. Для забезпечення цих рухів у пристосуванні є відповідні повзунки, що направляють фіксатори, маховики й ін.

Пристосування закріплюється на напрямних супорта з можливістю регулювання діапазону переміщень спеціальним болтом.

На підставі 1, що має «ласточкін хвіст» переміщається напрямна 16 у горизонтальній площині, з якої зв язана повзун-рейка 14, що забезпечує

Рис. 3.5 – Пристосування для заточування.

переміщення заточувального інструменту у вертикальній площині по стійці 7, на якій змонтована обойма 8. Переміщення в горизонтальному напрямку здійснюється за допомогою гвинта 3.

Конструкція пристосування представлена в графічній частині креслення.

Комментариев нет: