среда, 22 ноября 2017 г.

Кредитні ресурси підприємства

http://www.ce-studbaza.ru/werk.php?id=8269

Зміст

Вступ 2
1. Поняття кредиту і завдання його статистичного вивчення 4
2. Методи статистичного аналізу показників кредитних ресурсів та їх використання 12
Висновок 20
Список літератури 22

Кредит — це система економічних відносин для мобілізації тимчасово вільних в економіці грошових коштів і використання їх на потреби відтворення. Кредит надають банківські установи господарським організаціям і населенню на умовах цільового використання терміновості, платності й повернення.
Кредитна діяльність, або кредитні операції комерційних банків — це вид активних операцій, пов язаних із наданням клієнтам позик — економічні відносини між кредиторами і позичальниками з приводу одержання останніми позик на умовах повернення їх у певний термін зі сплатою відсотків.
Суть управління кредитною діяльністю — з урахуванням ресурсів банку і прибутковості кредитних операцій, вкладання цих ресурсів у кредитні операції відповідно до потреб позичальників, їхньої кредитоспроможності.
Мета управління — забезпечити виконання термінів повернення позик, сплати відсотків, передбачених угодою, мінімізувати ризик неповернення позик, а отже — забезпечити прибуткову кредитну і банківську діяльність загалом, виконання планових і нормативних показників (зокрема, нормативів НБУ). Остаточна мета управління — забезпечити внутрішньобанківську та на рівні держави економічну й соціальну ефективність банківської кредитної діяльності.
Для виконання цих вимог банки мають розробити та реалізувати коротко- і довгострокові програми перемоги в конкурентному середовищі на ринку банківських послуг за допомогою стратегічного планування, структурної політики взаємодії окремих елементів управління.
Способи досягнення мети:
• формування необхідного обсягу кредитних ресурсів відповідно до потреб позичальників;
• забезпечення потреб кредитування національної економіки України;
• забезпечення складу фінансово стабільних позичальників;
• формування процентних кредитних ставок відповідно до вартості позичкових коштів, майбутньої інфляції та ризику неплатежів за кредитним портфелем;
• підвищення ролі на ринку банківських кредитних послуг;
• послідовне зростання прибутковості кредитних операцій;
• виконання нормативів НБУ;
• підвищення іміджу банку в банківському і позабанківському середовищі: рейтингу банку за прибутковістю, ліквідністю, платоспроможністю;
• підвищення ролі банківської системи в реалізації соціально-економічних програм.

Комментариев нет: