четверг, 30 ноября 2017 г.

КОНСТРУКТИВНА ЧАСТИНА. Навантажувач ПС-0,5/0,8 Стогомет

http://www.ce-studbaza.ru/werk.php?id=8361

Вітчизняний виробник – підприємство ВАТ Червона зірка виготовляє фронтальний навантажувач з змінними робочими органами ПС-0,5/0,8 Стогомет , який знайшов найширше використання в аграрному виробництві.

Рис. 3.1 Навантажувач ПС-0,5/0,8 Стогомет

Даний навантажувач призначений для скирдування подрібнених і неподрібнених сіна та соломи з копиць і стяжок, навантаження сіна, соломи, листостеблової маси кукурудзи і соняшнику на транспортні засоби. Може використовуватися для навантаження силосу, гною, мінеральних добрив, сипучих, затарених і штучних вантажів, на будівельних і монтажних роботах.[2]
Агрегатується із тракторами класу 1.4 т.с.
Навантажувач оснащений змінними робочими органами:
- грабельними ґратами
- ковшем - 0.5 м3
- вилами для гною й силосу.
Продуктивність машини на навантажені сіна та соломи складає 17-22 т/год.[1]
Ще одне вітчизняне підприємство ВАТ Борекс також спеціалізується на виготовлені навісних навантажувачів. Підприємство випускає навантажувач Борекс – 3106 , який теж може використовуватись на навантажені та скирдувані розсипного сіна і (чи) соломи.[32]
Рис. 3.2 робочий орган для скирдування Борекс – 3106

ВАТ Мозирський машинобудівний завод (м. Мозирь, Білорусія) випускає фронтальний навантажувач ПФС-0,75 на базі трактора МТЗ-80/82. даний навантажувач найбільш пристосований для роботи саме з рулонами. Також перевагою його застосування є можливість агрегатування з різними робочими органами. [32]

а б в
а-ПФС-0,75; б- ПТС-1; в - СНУ-550
Рис. 3.3 Навантажувачі ВАТ Мозирський машинобудівний завод

Для більших обсягів роботи призначений навантажувач ПТС-1 на базі трактора МТЗ-1221. Стогомет СНУ-555 призначений тільки для формування скирт з розсипної соломи (сіна).
Спеціальні навантажувачі для роботи саме з рулонами останнім часом почали вироблятись на підприємствах країн СНД.
Провідні західноєвропейські та американські виробники орієнтуються на значні обсяги, тому широке застосування знайшли самохідні навантажувачі.
Бездоганне поєднання компактного розміру з точним і м яким управлінням, високими експлуатаційними характеристиками і продуктивністю - відмінні риси телескопічних навантажувачів серії МF- 8900.
Лінія з чотирьох моделей з багатим вибором специфікацій дозволяє вибрати машину, що відповідає конкретним потребам сільгоспвиробників – площам та поголів’ям тварин. Компактний МF -8925 відрізняється високою продуктивністю, а МF -8939 -більшим радіусом дії; при великій кількості специфікацій для всіх машин характерні високий стандарт проектного рішення.[33]

Рис. 3.4 Навантажувач тюків самохідний МF-8900

Змонтована на суцільнозварному моноблочному шасі для підвищення міцності і надійності, компактна конструкція серії МF-8900 - високоманеврений навантажувально-розвантажувальний пристрій. Кожна модель має сучасну гідростатичну трансмісію з двома швидкостями, що забезпечують точний контроль там, де необхідна ретельність, або високу частоту переміщення вантажів там, де ведуться роботи з великою кількістю матеріалу.
Для транспортування рулонів і тюків по території твариницького комплексу чи ферми використовуються навісні машини для транспортування і підйому рулонів і тюків на невисокі відстані. [33]

Рис. 3.5 Навісні машини для транспортування рулонів та тюків

Як правило, дані машини монтуються на передню навіску, для зручності роботи тракториста.
Високопотужні трактори вимагають установки високоміцних фронтальних навантажувачів. Фронтальний навантажувач серії 746 фірми John Deree володіє необхідною міцністю і іншими якостями, які роблять його найнадійнішим серед навантажувачів свого класу, призначених для виконання важких робіт. Зусилля відриву масивної стріли складає 43100 Н, що дозволяє з легкістю заглиблювати ківш навіть в дуже щільний матеріал.
Лита навісна рама і щогла мають спеціальну форму, яка дозволяє використовувати стандартні обмежувачі кута повороту керованих коліс, крила і налагодження колії незалежно від того, чи встановлений фронтальний навантажувач на трактор чи ні.
Конструкція забезпечує чудовий огляд операторові. Гідравлічні шланги прибрані в простір під стрілою, щоб не закривати огляд трактористу при виконанні різних операцій.
Унікальний самовирівнюючий механізм важеля стріли покращує огляд в просторі над капотом. Лита навісна рама має фігурну форму, також для поліпшення огляду.
Кут розвантаження ковша на повну висоту навантажувача серії 746 складає 58,9 градусів, неймовірна максимальна висота розвантаження складає 4,65 м. Таким чином, можна без жодного побоювання вивантажувати в кузов автомобіля навіть липкі і в язкі матеріали. Великий кут закидання ковша на рівні ґрунту дозволяє працювати з сипкими матеріалами, не допускаючи розсипу. [33]

а б
а – загальний вигляд; б – самовирівнюючий важельний механізм стріли
Рис. 3.6 Фронтальний навісний навантажувач John Deree -746.

Самовирівнюючий мезанізм важеля стріли а також посилена конструкція стріли є відмінними рисами фронтального навантажувача 840. Циліндр швидкого вивантаження скорочує цикл розвантаження без необхідності використання клапана регенерації енергії. Навантажувач 840 оснащений системою Quik-tatch швидкого від єднання при парковці трактора. Дана система дозволяє встановлювати або знімати навантажувач з трактора за лічені хвилини, без застосування спеціальних інструментів.
МАНІТУ - міжнародна група компаній, з штаб-квартирою у Франції, є світовим лідером в області виробництва широкої гамми вилкових і телескопічних навантажувачів, призначених в першу чергу для експлуатації в умовах бездоріжжя, на будівельних майданчиках і в сільському господарстві, для проведення комунальних і інженерних робіт. Крім того, компанія пропонує навантажувачі промислового призначення, спеціалізовану техніку для окремих галузей, таких як лісова, деревообробна промисловість, транспортне і складське господарство, а також ціле сімейство підйомних платформ для проведення висотних робіт як усередині приміщень, так і за їх межами.

Рис. 3.7 Стрілковий ковшовий навантажувач МАНІТУ серії MANILOADER

Сьогодні компанія МАНІТУ пропонує широкий вибір техніки різного призначення:
• ANISCOPIC - телескопічні навантажувачі.
• MANIACCESS - самохідні підйомники, вежі, майданчики для висотних робіт.
• MANILOADER - ковшові навантажувачі, в т.ч. шарнірні
• MANITRANSIT - навантажувачі, що змонтовуються на вантажні автомобілі.
• MANITOU - вилкові навантажувачі: промислові, напівпромислові, для пересіченої місцевості і підвищеної прохідності.[32,33]
Отже, світові виробники та підприємства вітчизняного сільськогосподарського машинобудування орієнтуються на високопродуктивні машини. Дані технічні засоби мають значну вагу та трудомісткість їх монтування та демонтування. Самохідні навантажувачі ефективні при значних обсягах робіт. В Європі останнім часом широко впроваджуються енергозберігаючі технології, у зв’язку з чим широко використовується солома в якості палива. Солому тюкують чи закатують в рулони, тому значно зросли обсяги навантажувальних та розвантажувальних робіт, що і сприяє повному використанню потужності та продуктивності самохідного навантажувача.
Завданням в конструктивній частині є розробка легкого навантажувача рулонів соломи та сіна, який би легко монтувався на трактор. Саме така машина буде ефективною для таких господарств як наше.

Комментариев нет: