воскресенье, 20 декабря 2015 г.

Конструкторская часть. Разработка манипулятора передвижного для снятия-установки и транспортировки газовых баллонов

http://www.ce-studbaza.ru/werk.php?id=3786

Конструкторский раздел полный, все есть (расчетная часть, чертежи 3-4 лис. А1, спецификации)

Організація ТБ на механічній ділянці підприємства

http://www.ce-studbaza.ru/schriebe.php?id=1309

Дотримання техніки безпеки при роботі на верстатах та протипожежних заходів на дільниці досягається за допомогою своєчасного інструктажу працівників з охорони праціта організації триступінчатого контролю ТБ. Триступінчатий контроль полягає в наступному:

Перший ступінь контролю виконується щодня безпосередніми керівником робіт (майстрами, начальниками дільниць).Перший ступінь перевірки: стан робочих місць; справність обладнання, аварійно-блокувальних і сигналізують пристроїв, механізмів, приладів, інструментів, пристосувань, наявність і справність засобів індивідуального захисту, огорож; робота вентиляційних установок; наявність необхідних інструкцій і попереджувальних плакатів, наявність у працюючих посвідчень з техніки безпеки, нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки; виконання заходів щодо усунення порушень техніки безпеки, виробничої санітарії та пожежної безпеки, виявлених попередньою перевіркою.Перевірка проводиться шляхом огляду робочих місць, опитування працюючих, а при необхідності опробування обладнання, механізмів, інструменту, пристроїв та інших пристроїв.Виявлені порушення і недоліки повинні негайно усуватися.

Друга ступінь триступінчатого контролю проводиться щотижня комісією, очолюваною начальником цеху. Друга ступінь контролю проводиться цеховою комісією шляхом обстеження стану охорони праці на ділянках з наступних питань: справність верстатів та устаткування, справність вентиляційної та опалювальної систем, газо- і повітропроводів та інших об єктів підвищеної небезпеки, дотримання вимог ТБ при роботі з вогне- та вибухонебезпечними речовинами, наявність первинних засобів пожежогасіння.

Третя ступінь контролю проводиться один раз на місяць комісіями, створеними наказом по підприємству. Третьою ступінню перевіряється санітарний стан приміщень, своєчасність навчань та перевірки знань з охорони праці, наявність засобів захисту, стан проходів та проїздів, наявність всіх нормативних актів, що стосуються охорони праці.

Організація роботи керівника (майстра)

http://www.ce-studbaza.ru/schriebe.php?id=1308

Найважливішою ланкою виробничої структури цеху є виробнича дільниця на чолі якої стоїть старший майстер або начальник, який є безпосереднім організатором процесу виробництва в своєму підрозділі.

Майстер є не тільки технічним й господарським керівником дільниці а й вихователем підлеглих. Від нього вимагаються знання техніки, економіки, організації й планування виробництва, питань праці та заробітної плати.

Організація технічного контролю деталі на ділянці

http://www.ce-studbaza.ru/schriebe.php?id=1307

Основними завданнями відділу технологічного контролю (ВТК) є запобігання випуску неякісної продукції, зміцнення виробничої дисципліни і підвищення відповідальності всіх ланок виробництва за якість продукції.
У пропонованому технологічному процесі після механічних обробок застосовують операцію контрольну ВТК. Для контролю якості продукції на механічній ділянці призначається контрольний майстер.
Контрольний майстер механічної ділянки призначається і звільняється з посади наказом голови правління АТ. Контрольний майстер підпорядковується безпосередньо начальнику дільниці технічного контролю.
Основним завданням контрольного майстра механічної ділянки є забезпечення виготовлення і випуску продукції, суворо відповідної НТД, і організація технічного контролю на дорученій йому ділянці відповідно до вимог Положення про УТК.
У своїй діяльності контрольний майстер механічної ділянки повинен знати і керуватися: Правилами внутрішнього трудового розпорядку на підприємстві, Положенням про УТК, вимогам НТД, що стосуються його виробничої діяльності.

Обґрунтування прийнятих методів розробки керуючих програм в технологічному процесі, що проектується на підприємстві

http://www.ce-studbaza.ru/schriebe.php?id=1306

Відділ розробки керуючих програм (ВРКП) забезпечує технологічну готовність механообробного виробництва до виготовлення деталей на верстатах з числовим програмним керуванням (ЧПК) відповідно до технічних вимог і мінімальними трудовими і матеріальними витратами.

Організація інструментального господарства

http://www.ce-studbaza.ru/schriebe.php?id=1305

Цехи основного виробництва є споживачами великої кількості інструменту і пристосувань, тому раціональна організація інструментального господарства має тут велике значення.Від повного та своєчасного забезпечення робочих місць якісним і продуктивним інструментом залежить рівномірне виконання плану, якість своєї продукції, зростання продуктивності праці і рівень собівартості продукції.

Організація складського господарства

http://www.ce-studbaza.ru/schriebe.php?id=1304

Правильна організація складського господарства - один із чинників поліпшення матеріально-технічного постачання підприємства. Склади служать для приймання, зберігання, обліку та видачі сировини, матеріалів, напівфабрикатів, оснащення і палива.Матеріали, напівфабрикати і оснащення надходять на постачальницькі склади підприємства, звідки їх отримують відповідні споживачі - цехи і служби.